Op vakantie naar Turkije

Gaat u deze zomer genieten van de Turkse zon? Dan gaat u vast een heerlijke vakantie tegemoet. Al jarenlang heeft iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum nodig om Turkije binnen te komen. Voor 1 januari 2015 kon je dit visum op het vliegveld verkrijgen. Dat is sinds die datum echter niet meer mogelijk. Dit betekent dat u dus van tevoren dit al geregeld moet worden. Doet u dat niet? Dan is de kans zeer groot dat u bij aankomst niet in Turkije wordt toegelaten. Dat is toch een naar begin van uw vakantie en wij raden u dan ook ten zeerste aan om al uw zaken van tevoren goed te regelen.

Hier valt dus nu ook het aanvragen van het visum onder. Vindt u dit lastig en laat u dit liever door een ervaren bureau doen? Dan gaat u simpelweg naar de website www.visumaanvragen.org. Hier vult u een online formulier in dat u niet langer dan vijf minuten kost. Het is ook nog eens allemaal in het Nederlands, wat het allemaal makkelijker maakt voor u. Daarnaast kunt u betalen met iDeal en heeft u dus helemaal geen creditcard nodig. Het aanvragen van een visum via een ervaren bureau heeft zoals u ziet een hoop voordelen en dan hebben we ze nog niet eens allemaal gehad. Het is ook de plek waar u makkelijk allerlei vragen kunt stellen over het visum. Ook wanneer u bijvoorbeeld gaat reizen naar Egypte of de Verenigde Staten kunnen zij u verder helpen. Het aanvragen van een visum is in de meeste gevallen niet heel moeilijk, maar een foutje is snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat het visum niet toegekend wordt. Het is verstandig om dit allemaal te voorkomen en het in een keer goed te laten doen. 

Uw e-visum op een geldige identiteitskaart of paspoort

Wanneer u naar Turkije reist kunt u dit zowel met uw identiteitskaart als paspoort doen. Een van de eisen die daaraan verbonden is dat het het document nog minimaal zes maanden geldig is wanneer u Turkije binnenkomt. Is dat niet het geval? Dan zult u eerst een nieuw identiteitskaart of paspoort moeten aanvragen voordat u uw aanvraag kunt indienen. Anders wordt deze afgekeurd en moet u dus tweemaal voor de aanvraag van een visum betalen. Dit is zonde en kunt u dus maar beter vermijden door eerst een nieuw identiteitsbewijs aan te vragen en dan het visum te verzorgen. Heeft u dit allemaal gedaan en is het visum goedgekeurd? Dan is deze voor 180 dagen lang geldig vanaf het eerste moment dat u het land binnenkomt. U kunt daar dan maximaal 90 dagen verblijven op dat visum. Binnen deze 90 dagen kunt u wel onbeperkt naar Turkije reizen.

Wilt u langer blijven? Dan kunt u een verlenging van het Visum aanvragen. In de meeste gevallen wordt dit goedgekeurd? Is dit niet het geval? Zorg dan dat u niet meer in het land bent als de 90 dagen verlopen zijn. Hier kunnen ernstige consequenties aan verbonden zijn. Wees ook goed op de hoogte van de beperkingen die het visum dat u aanvraagt heeft. Zo mag je op een toeristenvisum bijvoorbeeld niet werken. Heeft u twijfels over wat voor soort visum u nodig heeft? Stel uw vraag dan via de website en kom er achter wat u precies nodig heeft. Heeft u aanvullende vragen over het visum? Stel deze dan via de website. Zij kunnen u voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Zo kunt u ongestoord genieten van uw vakantie.