Beste reistijd Indonesie

17.000 eilanden, 55.000 kilometer kust, de mooiste duik- en snorkel locaties ter wereld, regenwouden en indrukwekkende vulkanen. Indonesië staat garant voor een onvergetelijke reis! Om heel Indonesië te ontdekken heb je maanden nodig. De duizenden eilanden in Indonesie verschillen allemaal qua natuur, cultuur en inwoners en bieden alles wat je in een reis zoekt.

Alles in één

Indonesië trekt jaarlijks 7 miljoen bezoekers en dat is meer dan terecht. Door de vele eilanden heb je veel verschillende culturen, maar ook een grote veelzijdigheid in natuur. Het lijkt daarom alsof je in meerdere landen tegelijk bent en maakt het het reizen in Indonesië zo leuk!

Het land heeft eeuwenoude regenwouden, duizenden stranden en eilanden, een indrukwekkende natuur en veel vulkanen die in de ‘Ring of Fire’ liggen. Als je niet zo van de natuur bent (wat in Indonesië bijna ondenkbaar is) kan je nog genoeg cultuur bezoeken. Wereldberoemde tempels als de Bobobudur, de Prambanan, de Purah Tanah Lot of de prachtige olifantengrot in Ubud mogen niet ontbreken tijdens je reis.

Indonesië is ook het snelst stijgende land als het gaat om zoekopdrachten voor bestemmingen in 2015. Indonesië is voor veel mensen in 2015 dé vakantiebestemming. Gezien de geschiedenis is dat ook niet vreemd. Veel Nederlanders hebben immers een emotionele band met het land. Indonesië heeft alle ingrediënten voor uitdagende trekkings, de beste surfplekken ter wereld, indrukwekkende locaties om te duiken en de meest veelzijdige cultuur in Zuid-Oost Azië.

Beste reistijd Indonesië

Indonesië is één van de grootste landen ter wereld. Het strekt zich ongeveer 4.000 kilometer uit en telt 17.508 eilanden waardoor er op verschillende eilanden een ander klimaat heerst. Sommige eilanden liggen precies op de grens van de moesson  waardoor er meer regen valt dan op andere eilanden. Toch is het in Indonesië het hele jaar gemiddeld zo’n 28 graden omdat het land rond de evenaar ligt.

De beste reistijd Indonesië hangt ook af van je eigen wensen en voorkeuren. Als je het land wil bezoeken wanneer de natuur op haar mooist is kan je het beste tijdens of net na het naar Indonesië. Dan is alles mooi groen. In het droge seizoen heb je minder regen. Dan is een strandvakantie weer beter en kan je makkelijker eilandhoppen omdat de zee rustiger is.   Aan de hand van je eigen wensen kan je voor jezelf de beste reistijd Indonesië bepalen. Het droge seizoen duurt ongeveer van mei tot september, het regenseizoen  van oktober tot april.