Sulawesi, één van de mooiste eilanden van Indonesië!

Sulawesi is één van de mooiste eilanden van Indonesië. En dat zegt genoeg aangezien het land ruim 17.000 eilanden kent. Het eiland kenmerkt zich door spectaculaire natuur, indrukwekkende (en soms angstaanjagende) cultuur en de mooiste stranden van het land. Sulawesi staat bij sommige ook bekend als Celebes.

Sulawesi

DSC_0423Veel reizigers maken in Indonesië een reis door Sumatra, Java, Bali of Lombok. Of een combinatie daar van. Sulawesi wordt de laatste steeds meer bezocht maar is in vergelijking met bovenstaande eilanden bijzonder rustig ondanks de ruim 15 miljoen inwoners. Vreemd want het eiland is magisch mooi..

De schitterende baaien, de bergen in het binnenland, de tropische stranden, de indrukwekkende onderwaterwereld, de dichte jungles en de unieke cultuur maakt Sulawesi tot een bestemming van wereldformaat. Waar je ook naar op zoekt bent, de kans is groot dat je het vindt in Sulawesi. Het eiland is zo groot en er is zo veel te doen dat je aan een maand niet genoeg hebt.

Bergen, begrafenissen en nationale parken op Sulawesi

Sulawesi is een veelzijdig eiland. De meeste reizigers komen binnen in Makassar, de hoofdstad van het eiland en meteen het drukste punt. Makassar is echter niet de reden dan mensen naar Sulawesi komen.

Reis verder het eiland in en je komt gelijk in één van de mooiste regio’s van Indonesië terecht. Tana Toraja ligt in een schitterend gebied omringd door bergen en rijstvelden. Maar hoewel de omgeving schitterend is, is het de cultuur in Tana Toraja dat elke toerist weet te boeien. De levendige festivals en de indrukwekkende (en soms schokkende) begrafenis ceremonies in Tana Toraja zijn het bezoeken zeker waard!

Verder naar het zuiden kan je bijkomen van de culturele bezienswaardigheden beginnen met eiland hoppen bij de Togean Islands. De Togean Islands op Sulawesi zijn laid-back en blinken met prachtige stranden en water zo helder dat je prima kan snorkelen en duiken. De Togean Islands staan in schril contrast met de bekende Gili’s. Op de Togean Islands is het heerlijk rustig en vind je vaak maar een paar budget accommodaties.

Togeans View beachAls je weer bent bijgekomen en je hebt tijd en energie over is het tijd om één van de beste duiklocaties van Azië te ontdekken bij Pulau Bunaken. Het Bunaken Marine Park staat bekend als DE plek om te duiken in Indonesië. Met meer dan 300 soorten koraal en 3.000 soorten tropische vissen is de onderwaterwereld hier net zo indrukwekkend als de wereld boven water!

Beste reistijd Sulawesi

De beste reistijd voor Sulawesi is lastiger te bepalen. Als het om temperatuur gaat kan je het hele jaar door naar Sulawesi reizen. Het is namelijk 12 maanden per jaar gemiddeld 30 graden. Toch kent ook Sulawesi een hoog en laagseizoen, of eerder een regenseizoen en droogseizoen.

Zo zijn de maanden december, januari, februari en maart erg nat. Onze zomermaanden, dus de maanden juni tot oktober, zijn het meest geschikt. De temperatuur is dan aangenaam en er valt weinig regen.